7 סגנונות עיצוב שהישראלים אוהבים
חשבתם שאתם מכירים היטב את סגנונות העיצוב והטרנדים העכשוויים אבל קשה לכם להגיע להחלטה בבחירת קו עיצובי לבית? אנחנו כאן כדי לעשות לכם קצת סדר.
ריכזנו עבורכם כמה מן הסגנונות הבולטים בקרב הציבור הישראלי, בכדי שתוכלו להציץ מקרוב ולהחליט על הטרנד המועדף עליכם.
יש לא מעט סגנונות עיצוב ובעשור האחרון הנטייה של רוב מעצבי הפנים היא לשלב ביניהם על מנת לקבל חלל עיצובי מתוחכם ואינטליגנטי. כתוצאה מכך, קשה מאוד להבדיל בין הסגנונות, אבל בשביל זה אנחנו כאן.
סגנון אקלקטי
סגנון אקלקטי הוא בדרך כלל ערבוב של שניים או שלושה סגנונות.
סידור בסגנון האקלקטי מאפשר שימוש בחומרים דקורטיביים שונים, כגון עץ, אבן, מתכת, זכוכית ובד.
בניגוד לסגנונות המודרניים, סגנון אקלקטי לא מספק שפע של צבעים בהירים. לרוב, בעיצוב אקלקטי צבע הרקע יהיה בהיר, והריהוט יהיה בצבעים טבעיים (גוונים רוויים ופסטליים כאחד).
כאשר נשלב בסגנון זה אלמנטים סגנוניים, כגון ריהוט, תפאורה, צבעים, מרקם וחומרים, יהיה עלינו להתאים אותם באופן מאוזן והרמוני לחלל עצמו.
בתמונה: דירה סטנדרטית שעברה שיפוץ מסיבי ועוצבה בסגנון אישי-אקלקטי. הקיר הסטנדרטי בין חדר השינה לסלון הוסר ובמקומו תוכננה ויטרינת ברזל בלגי ו-וילונות בגוון קנבאס לפרטיות הנדרשת בחדר השינה. כך הפכו החללים לבעלי עומק, אור וסטייל.
סגנון עכשווי
רבים לא יודעים זאת, אך העיצוב המודרני מתייחס לתקופת זמן ספציפית – ראשית המאה העשרים. העיצוב העכשווי, לעומת זאת, אינו מתייחס לתקופת זמן מסוימת הוא מתפתח כל הזמן ומשקף את הסגנונות הפופולאריים של העיצוב העדכני. העיצוב העכשווי כולל בתוכו אלמנטים מודרניים, מינימליסטיים, ארט דקו וסגנונות גלובליים אחרים, מבלי להתמקד יתר על המידה באף אחד מהם. למרות שעיצוב עכשווי כולל מספר אלמנטים, יש לו מספר מאפיינים שמסייעים להגדיר אותו. פלטות ניטרליות, מינימליזם עז, קווים נקיים וצלליות אורגניות הם חלק מהמאפיינים הבולטים של עיצוב עכשווי. החומרים בהם ייעשה שימוש בעיצוב זה, יהיו ניקל (מתכתי), פלדה וכרום, בשילוב מרקמים טבעיים כמו בד יוטה.
בתמונות: בעזרת עיצוב עכשווי, וילה מוזנחת נראית שונה לגמרי, תוך שכל פרט ופרט תוכנן בקפידה. החלל קיבל משמעות אחרת, תוך שהואר ע”י בחירת ריהוט צבע, גבס, טקסטיל ואקססוריז.
סגנון מינימליסטי
סגנון המינימליזם הוא גישה עיצובית המאופיינת בשימוש צנוע בחומרים ולקוניות בקישוט, בעיקר באמצעות ריהוט פונקציונאלי, צורות גיאומטריות ושילוב של לא יותר משני צבעי בסיס. בעיצוב שכזה, חשוב ביותר לחלק נכון את החלל. חלל פנים מינימליסטי הוא בדרך כלל קומפקטי בצבע שחור או אפור, ובעל צורה גיאומטרית קפדנית.
בתמונה: דירה בחיפה בשימוש פרופסור מבוסטון אשר מגיע פעמיים בשנה לארץ, עוצבה בסגנון מינימלסטי-גברי ונקי, בשימוש כמעט בלעדי במוצרי Ikea.
סגנון תעשייתי
עיצוב בסגנון תעשייתי הולך בדרך כלל יד ביד עם מודרניות מלוטשת וקסם מהעולם הישן, תוך מתן תחושה אורגנית ותוססת שיוצרת את משחק הניגודים המושלם.
סגנון תעשייתי מזכיר מראה של מחסנים, מפעלים ומבנים תעשייתיים אחרים. הוא כולל חללים פתוחים בלי הרבה מחיצות, פרטים ארכיטקטוניים שהופשטו, שימוש בלבנים חשופות, מתכות ועץ, וכן חומרים ממוחזרים. ריהוט בסגנון תעשייתי הוא בדרך כלל קשיח ומסיבי. כמובן שכמו כל סגנון, תמיד ניתן להתאים אישית את המראה באמצעות ריהוט, צבע ועיצוב ייחודיים.
סגנון כפרי-מודרני
סגנון כפרי-מודרני של עיצוב פנים, הוא קלאסיקה אידיאלית. כמובן שהוא אינו דומה לסגנון עיצוב כפרי מסורתי ומאפשר לשלב אלמנטים וניואנסים נועזים לצד המראה הפשוט. בסגנון זה ייעשה תמיד שימוש בעץ, כגון קורות חשופות, ציפוי עץ ולוחות רצפה מקוריים מעץ. מי שתקציבו אינו מאפשר זאת, יכול לעשות שימוש בתחליפים דמויי עץ. חומרים בולטים נוספים הם ריפודי פשתן ושטיחים מחומרים אורגניים. הצבעים שבהם ייעשה שימוש, הינם צבעים ניטראליים כגון לבן, קרם, חום ובז’.
סגנון קלאסי עם
מאפיינים עכשוויים
מקור העיצוב הקלאסי הוא בתרבות האירופית, ובעיקר יוון ורומא. העיצוב הקלאסי והעיצוב העכשווי מעורבבים זה בזה והתוצאה הינה עיצוב קלאסי-אירופאי-עדכני. הצבעים הקלאסיים הבולטים הם חום, בז’ ושחור או חום שוקולד. הצבעים העכשוויים לעומת זאת, הם אפור, כסף, לבן, שחור, שוקולד מריר וגוונים כחולים-אפורים. רוב החומרים המופיעים בעיצוב קלאסי עכשווי, הינם שיש, אבן טבעית ועץ. הריהוט יכול להיות מסוגנן ועשיר בפרטים. התאורה תהיה מרשימה ובולטת או בעלת קווים נקיים.
סגנון ישראלי-עכשווי
ישנם מוטיבים שחוזרים על עצמם יותר ויותר בשנים האחרונות ומייצגים את הטעם הישראלי בעיצוב פנים. המרכזי שבהם הוא הצבע האפור. אין כמעט סלון ישראלי שאין בו לפחות מאפיין אפור אחד בחללי הבית, בעיקר בחדר המגורים. לרוב יהיה מדובר במקומות ישיבה מרכזיים. בנוסף, במרבית המקרים תהיה “נגיעה של צהוב”, למשל באמצעות כורסת פוף, כריות בסלון וכן הלאה. בסגנון הישראלי-העכשווי תהיה התמקדות בתאורה מעוצבת ובחירה קפדנית וחריגה של פריטים. ככל שגוף התאורה מעניין יותר – כן ייטב.